Запрацював сервіс для пошуку вулиць, які планують відключати від електроенергії в Києві

Підрозділ ДТЕК, компанія YASNO опублікувала орієнтовний графік відключень електроенергії у містах, де вона є її постачальником. Наразі завдяки цьому сервісу можна переглянути адреси відключень електроенергії 20 жовтня у Києві. 

На сайті Yasno наведені адреси стабілізаційних відключень, які будуть відбуватися лише після розпорядження державної енергокомпанії НЕК Укренерго.

Снимок экрана 2022-10-20 143112.png

Щоб дізнатися, коли може бути відсутнє електропостачання за конкретною адресою, потрібно вказати назву вулиці та номер будинку — та дізнатися групу та час можливої відсутності світла в разі запроваджень стабілізаційних відключень.

Якщо за вашою адресою час не визначається, з високою ймовірністю відключення у вашому будинку не відбуватиметься.

Як повідомляє Speka, у ДТЕК роз'яснили, що відключення відбуватиметься для кожного клієнта не більше, ніж 4 години. Однак воно може повторитись протягом доби через 4 години, якщо Укренерго не скасує застосування стабілізаційних відключень.

Наприклад, якщо ваш будинок відключався з 10-ї до 14-ї ранку, то якщо стабілізаційне відключення триватиме протягом дня, повторне відключення буде з 18:00 до 22:00 і з 02:00 до 06:00.

Споживачі можуть перевірити список вулиць, котрих може стосуватися таке відключення.

У четвер, 20 жовтня, по всій країні триватимуть відключення електроенергії через брак потужності у мережі, спричинений атаками росіян на енергетичну інфраструктуру України.

відключення електроенергія енергетична безпека обстріл інфраструктури

Знак гривні
Знак гривні