ТЕКСТИ і партнери запрошують на тритижневий курс "Війна в Україні на картах"

Texty.org.ua спільно з Чеською громадською організацією «Асоціація з міжнародних питань» оголошують набір на навчання викладачів та студентів факультетів і кафедр журналістики закладів вищої освіти України й журналістів-початківців із регіональних медіа на короткостроковий навчальний курс «Війна в Україні на картах».

Навчальний курс “Війна в Україні на картах” складається із теоретичних та практичних навчальних блоків, які допоможуть учасникам отримати базові знання та навички для створення візуального сторітеллінгу на основі мап. Основною темою курсу буде робота із даними пов’язаними із війною в Україні, це може бути, як економічна, екологічна, соціальна тематика так
і створення карт бойових дій.

Курс логічно розділений на 4 модулі, під час яких учасники поступово працюватимуть над своїми проектами та пройдуть весь шлях від вибору тематики до готового матеріалу. Навчальні сесії пропонуються раз на тиждень, протягом 4 тижнів. У перерві між навчальними сесіями учасники будуть отримувати консультації від менторів та відвідувати Q&A сесії, для допомоги у роботі над власними проектами.

Очікується, що під час навчання учасники розроблятимуть власні проєкти (статті та візуалізації), які після завершення проєкту будуть опубліковані на сайті www.checkregion-ua.info

Лектори:

Денис Губашов
Аналітик даних у Texty.org.ua, експерт із відкритих даних.

Євгенія Дроздова
Журналістка даних y Texty.org.ua.

Олександр Оксимець
Тренер із відкритих даних, інфографіки та візуальних комунікацій для журналістів та громадських активістів.

РЕЄСТРАЦІЯ НА НАВЧАННЯ

Дедлайн подачі заявок: 21. 10. 2022, 23:00

ПРОГРАМА НАВЧАННЯ

ПЕРШИЙ МОДУЛЬ, 24. 10. 2022, 16:30
Вступна лекція, візуальний сторітеллінг за допомогою мап.

ДРУГИЙ МОДУЛЬ, 31. 10. 2022, 16:30
Пошук геопросторової інформації та робота із нею, обробка геопросторової інформації за допомогою онлайн інструментів. Мапи за допомогою онлайн інструментів.

ТРЕТІЙ МОДУЛЬ, 7. 11. 2022, 16:30
QGIS

ЧЕТВЕРТИЙ МОДУЛЬ, 14. 11. 2022, 16:30
Презентація проєктів.

Проєкт здійснюється за фінансової підтримки Програми трансформаційної співпраці Міністерства закордонних справ Чехії.

навчання журналістика даних карти

Знак гривні
Знак гривні