Нова атака на енергетичну інфраструктуру: росіяни атакували кілька областей, у Києві зафіксовано п'ять ударів дронами (ФОТО)

Сьогодні вранці російські терористи вкотре атакували енергетичну інфраструктуру України в трьох областях.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Зазначається, що, зокрема, зафіксовано п'ять ударів дронами-камікадзе у Києві. Пошкоджено енергетичні об'єкти та житловий будинок. Також агресор завдав ракетних ударів по критичній інфраструктурі на Дніпропетровщині й Сумщині. Сотні населених пунктів знеструмлені внаслідок атаки.

"Наразі всі служби працюють над усуненням наслідків обстрілів та відновленням електропостачання. Кожен регіон має план антикризового реагування. І просимо українців задля стабілізації енергосистеми так само згуртовано й свідомо підійти до заощадливого споживання електроенергії. Особливо в пікові години", – наголосив голова уряду.

Уранці 17 жовтня росіяни атакували за допомоги іранських дронів Шевченківський район столиці. Там пролунала низка вибухів. Росіяни хотіли поцілити дронами в об’єкт інфраструктури поруч із київським вокзалом, але влучили поруч. Внаслідок атаки стався вибух у житловому будинку.

photo_2022-10-17_08-47-01 (2).jpg

Атака на Київ. Фото: Agence France-Presse

За словами міського голови Києва Віталія Кличка, 17 жовтня у бік Києва летіло 28 іранських ударних безпілотників, більшість з них збила ППО.

f9a5ff0d-d698-422c-a39c-29be0d9035ac.jpg

Атака на Київ. Фото: Agence France-Presse

"28 дронів зранку летіли в бік Києва. Завдяки нашим ЗСУ, ППО, більшість летючих терористів збили. В Києві пролунало загалом 5 вибухів. Один з них – у житловому будинку в Шевченківському районі. Рятувальники продовжують гасіння конструкцій будівлі та роботи з розбору завалів. Раніше врятували 18 мешканців будинку. Двоє перебували під завалами. Нещодавно дістали тіло загиблої жінки. А потім врятували одну літню жінку. За попередніми даними, ще одна людина перебуває під завалами. Пошуково-рятувальні роботи тривають", – повідомив Кличко.

Оновлено

Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що станом на 12:00 кількість осіб, що загинули внаслідок нальоту дронів-камікадзе на житловий будинок, збільшилася до 3. Врятовано 19 осіб. Роботи тривають.

Згодом міський голова Києва Віталій Кличко повідомив подробиці: "Під час пошуково-рятувальних робіт у житловому будинку в центрі, куди влучив російський дрон, витягнули тіла трьох загиблих мирних мешканців.

Серед них — молода пара, чоловік і дружина, які очікували на дитину. Жінка була на 6 місяці вагітності. Росія – країна-терорист! ", – написав мер столиці.

О 16:00 Кличко повідомив, що загиблих уже четверо. "Рятувальники виявили та дістали ще одне тіло – загиблого чоловіка. Пошуково-рятувальні роботи тривають. Під завалами ще можуть бути люди. Госпіталізовані троє постраждалих. Двоє з них – працівники ДСНС", – зазначив міський голова Києва.

18 жовтня Віталій Кличко повідомив, що кількість загиблих зросла до п'ятьох людей. "Із-під завалів будинку в центрі столиці, в який вчора вранці влучив російський дрон-камікадзе, дістали тіло ще однієї загиблої мешканки – літньої жінки. Це вже п’ята жертва варварської атаки росії на столицю 17 жовтня", – написав Кличко.

photo_2022-10-17_08-47-02.jpg

Наслідки атаки на Київ. Фото: Agence France-Presse

311602413_660589748768020_2872261910442642622_n.jpg

Наслідки атаки на Київ. Фото: Віталій Кличко/Фейсбук

311588328_660589758768019_1032819716983636211_n.jpg

Рятувальники несуть постраждалу внаслідок атак росіян жінку. Фото: Віталій Кличко/Фейсбук

311997329_660589705434691_1511445129199939921_n.jpg

Рятувальник тримає врятованого кота. Фото: Віталій Кличко/Фейсбук

Як повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба в ефірі національного телемарафону, зранку 17 жовтня Київську область атакували дрони-камікадзе, руйнувань немає.

"З 6.30 в нас була повітряна тривога, ППО ефективно працювала, деталей поки ми розголошувати не можемо. Але хочу сказати, що в нас немає руйнувань в області, також немає прильотів. Ситуація досить спокійна і стабільна".

За словами Кулеби, зранку було дві хвилі атак дронів-камікадзе, інших засобів атаки по Київській області застосовано не було.

Оновлено о 13:00.

Як повідомляє УП, на Сумщині росіяни завдали ракетного удару по об'єктах критичної інфраструктури в Роменському районі. Є загиблі й поранені. Детальна інформація щодо наслідків уточнюється.

Дніпропетровщину вночі атакували російські ракети, "Гради" та важка артилерія. Три ворожі ракети українські військові збили. Одна ракета поцілила по об’єкту енергетичної інфраструктури. На місці удару працюють усі служби. У Нікопольському районі ворог обстріляв з "Градів" та важкої артилерії Марганецьку та Червоногригорівську громади. Попередньо, люди не постраждали. Є пошкоджені будинки. Деталі обстрілу з’ясовуються.

Нагадаємо, що ввечері 16 жовтня російські окупаційні війська атакували Миколаївську область дронами-камікадзе "Shahed-136". Одинадцять з них було збито на території області. Вночі ворог атакував місто дронами-камікадзе "Shahed-136". Як повідомляє ОК "Південь", три дрони влучили в об’єкти промислової інфраструктури та фармацевтичний склад. На місцях влучань виникли пожежі, їх оперативно локалізували підрозділи ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

17 жовтня російські терористи знову атакували дронами-камікадзе Миколаїв. Як повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, унаслідок удару були пошкоджені цистерни з соняшниковою олією на території підприємства. За даними миколаївських ЗМІ, після влучання у цистернах утворилися пробоїни, через які на вулиці міста почала витікати олія.

Як інформує Цензор.НЕТ, речник командування повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що під час ранкової атаки дронів-камікадзе українські військові збили більшість цілей: 37 із 43 БПЛА.

росія терорист обстріл інфраструктури ракетні обстріли

Знак гривні
Знак гривні