США вводять систему санкцій проти тих, хто постачає Росії зброю або підтримує її ВПК

США мають намір системно запроваджувати санкції проти країн, компаній та фізичних осіб, які постачають Росії боєприпаси або підтримують її військово-промисловий комплекс.

Про це заявив представник міністерства фінансів США, пише Reuters.

Заступник міністра фінансів США Воллі Адеємо на офіційній зустрічі представників 32 країн, темою якої були санкції щодо Росії, повідомив, що міністерство фінансів підготувало рамковий документ, у якому прописано юридичний базис та механізми санкцій щодо військових партнерів РФ.

"Сьогодні вранці OFAC (Управління з контролю за іноземними активами міністерства фінансів США. – ред.) випускає інструкцію, в якій ясно вказується, що ми готові й можемо ввести санкції проти приватних осіб, компаній або держав, які постачають боєприпаси Росії або підтримують російський військово-промисловий.комплекс", – заявив Адеємо.

OFAC та Бюро промисловості та безпеки міністерства торгівлі США також випустять офіційне попередження "з викладенням наших дій проти російського військово-промислового комплексу та ризиків для тих, хто надає матеріальну підтримку російському вторгненню в Україну", – сказав він.

Reuters з посиланням на високопоставленого чиновника ЄС також пише про те, глави МЗС країн Євросоюзу, які збиралися в понеділок у Люксембурзі, поки не ухвалюватимуть рішення про введення додаткових санкцій проти Ірану за продаж Росії ударних безпілотників.

Причиною того, що розв'язання питання відкладено, джерело агентства назвало бажання Євросоюзу "знайти незалежні докази використання Росією іранських безпілотників в Україні".

Попри те що в Україні збиті та впали десятки БПЛА Shahed-136, Іран на офіційному рівні продовжує стверджувати, що не постачав дрони Росії.

Джерело: Liga.net.

впк рф санкції сша постачання зброї

Знак гривні
Знак гривні