Економіка війни: у Росії підприємства ВПК перевели на 12-годинні зміни

Країна-агресор робить ставку на посилення військово-промислового комплексу.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням Bloomberg.

За даними агентства, оборонне виробництво може допомогти Кремлю компенсувати падіння в інших галузях. Працівників  оборонних підприємств перевели на 12-годинний робочий день. Крім того, вони можуть працювати ще 8 годин у суботу. 

Виробництво "готових металевих виробів" — статистична лінія, яка окрім товарів, таких як столове наряддя, включає зброю, бомби та різні типи боєприпасів — зросла майже на 30% у липні порівняно з роком раніше після різкого зниження в попередні місяці.

Серед лідерів ринку і категорія "інші транспортні засоби та обладнання". До неї зараховують як велосипеди, так і кораблі, літаки та бронетехніку. 

Як пише видання, економічний підйом оборонної промисловості, ймовірно, виявиться недовгим, особливо якщо він відверне робочу силу, а санкції послаблять російську військову машину, позбавивши її компонентів і технологій.

"Дані за липень підтверджують, що збільшення держзамовлень, розміщених у військово-промисловому комплексі, підтримує виробництво в Росії", — констатує видання.

економіка рф санкції агресія рф

Знак гривні
Знак гривні