На Харківщині ЗСУ подекуди вийшли до кордону з Росією, – голова ОВА

На окремих ділянках фронту захисники України вийшли до державного кордону з РФ.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує УП.

"Наші військові продовжують операцію зі звільнення Харківщини від російських окупантів. Ворог спішно кидає свої позиції та тікає вглиб раніше окупованих територій, або одразу на територію РФ. 

Вчора росіяни залишили населені пункти Великий Бурлук та Дворічна Куп'янського району. На окремих ділянках фронту наші захисники вийшли до державного кордону з РФ".

19c46be-war-map-twitter.jpg

Ситуація на Харківщині 12.09.2022, TWITTER UKRAINE WAR MAP

Водночас заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко написав, що "метр за метром ЗСУ звільняють Харківщину: це сотні населених пунктів, тисячі вулиць, це рідні місця для десятків тисяч українців".

"На деокуповані території буде доставлена перша допомога – це 11 000 наборів з продуктами та стільки ж гігієнічних наборів. Звичайно і товари для дітей: харчування, підгузки, дитячі засоби гігієни. Це те, що необхідно негайно", – повідомив він.

Як повідомляє ГУР МОУ, на харківському напрямку внаслідок успішного контрнаступу українських Сил оборони окупанти намагаються втекти вглиб тимчасово захоплених територій.

Частина з них намагається перейти кордон з РФ і виїхати на територію Бєлгородської області.

Зазначається, що під час втечі військові РФ займаються масовим мародерством, завантажуючи на машини відібрані в українців генератори, телефони, комп'ютери. Зафіксовано непоодинокі випадки грабунків шкіл. Зі спортзалів виносять навіть турніки та спортивні снаряди.

В одному з сіл росіяни викрали автобус та покинули за 6 кілометрів. В ньому виявлено 36 тіл окупантів.

втрати ворога контрнаступ зсу звільнені території харківщина

Знак гривні
Знак гривні