Розвиток Української контрнаступальної операції під Балаклією 9 вересня (Карта)

Український наступ активно розвивається, було звільнено майже 1000 км.кв території, Українські війська підійшли до Куп’янська, а мости через р.Оскіл ймовірно знищено. Що змінилось за останню добу - читайте у огляді.

Сьогодні (9 вересня) російські пропагандисти та “військові оглядачі” майже не видавали інформації про бойові дії та звільнені населені пункти.

Натомість кілька фото та відео опублікували Українські військовослужбовці.

Перш за все це фото біля в’їзду в Куп’янськ.

Та відео, на якому невідомі особи скидають російський прапор, ймовірно із вежі мобільного зв’язку під Ясинуватою.

Ще вчора російські пропагандисти писали про те, що Шевченково та Волохів Яр звільнені ЗСУ. Також OSINT-оглядачі та ресурси подають інформацію про звільнення низки населених пунктів на схід від траси Балаклія-Шевченкове: Бригадирівка, Безмятежне, Борщівка та село Грущівка на дорозі Шевченкове-Куп’янськ.

Російський пропагандистський Телеграм-канал "Рыбарь" написав про те, що Українські війська зайняли Сенькове на річці Оскіл. Те саме канал подав і на своїй карті.

Телеграм канал Харків-Life написав про те, що ймовірно була звільнена Гороховатка - селище на трасі Куп’янськ-Ізюм.

Також за інформацією російських пропагандистів, міст у Куп’янську було знищено Українською артилерією, та підрозділи, що знаходяться на правому березі Осколу, опинились в оточенні.

Пропагандисти також жаліються на тактику Української армії - використання мобільних груп, які проривають ворожу оборону та просуваються в тил російських військ, натомість основні сили блокують росіян у населених пунктах та методично їх знищують. Також повідомлялось про перекидання резервів до Ізюму та Куп’янська, та навіть масову спробу російських військ надсилати резерви гелікоптерами.

На основі даних OSINT розслідувачів та моніторів: DefMon, Ukraine Battle Map, GeoConfirmed, WarMonitor.

Та даних Liveuamap, Militaryland, Deep State.

Ми створили карту ймовірного проведення контрнаступальної операції під Балаклією.

війна балаклія зсу контрнаступ карта

Знак гривні
Знак гривні