Фото дня: мінус ще одна "Москва". Цього разу рідкісна станція РЕБ вартістю $57 млн

Підрозділи Збройних сил України знищили комплекс радіоелектронної боротьби "Москва-1" вартістю 57 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

На озброєнні військ РФ є лише 9 комплексів РЕБ "Москва-1". Місяць тому одну з таких станцій виявили підрозділи Сил Спеціальних Операцій разом із Рухом Опору.

Інформацію про те, що ЗСУ знають, де розташована РЕБ "Москва-1", тримали в секреті. Цілий місяць ці дані старанно маскували під виявлення комплексу РЕБ "Леєр", бо полювання за "Москвою" тривало. За цей час розташування станції підтвердили тричі. Вона дійсно була там, де її виявив екіпаж.

Українські військові розробляли план знищення "Москви-1" та підтягували до Василівки Запорізької області необхідні засоби. У четвер, 8 вересня, ворожу РЕБ було знищено прямим влучанням.

306055732_8814581995234051_1533668978726452030_n.jpg

Фото: Цензор.НЕТ

Як інформує Новинарня, засновник українського інвестфонду FISON, військовослужбовець ЗСУ Дмитро Томчук розповів, що “Москву-1” знищили у ході одного з перших застосувань в Україні снарядів, які потрапили у війська тільки кілька днів тому.

Він додав, що цю РЕБ росіяни випускають із 2014 року. “За даними РФ, існує дев’ять примірників “Москви”. Тобто, у перекладі на нормальну мову, цілком ймовірно, що реально із тих, що працюють, існувала одна. Вона дуже заважала нашим у цілому регіоні, бо дальність її роботи – 400 км. Також вона одна керувала роботою десятка більш слабких, але шкідливих “Леєрів”, – розповів Томчук.

Читайте також: Українці «обдурили» радар на «Москві». Одна з версій обставин найбільшої втрати росфлоту

москва втрати ворога реб знищена техніка

Знак гривні
Знак гривні