Добірка відео з боями контрнаступу ЗСУ

Контрнаступ на Харківщині триває, вражаючи швидкістю й інтенсивністю просування ЗСУ на окупованих територіях.

Як інформує Генштаб у ранковому зведенні 9 вересня, Сили оборони ведуть успішний контрнаступ на Харківському напрямку. "Завдяки вмілим і злагодженим діям Збройні Сили України, за підтримки місцевого населення, просунулися майже на 50 км за 3 дні", – повідомляє Командування.

Загалом у Генштабі ЗСУ заявили про звільнення 20 населених пунктів на Харківщині.

Зокрема, учора було звільнено місто Балаклія Харківської області, чиє довоєнне населення становило приблизно 27 тисяч людей. Президент Володимир Зеленський підтвердив інформацію про звільнення ЗСУ Балаклії, опублікувавши відеозвернення військових з деокупованого міста.

Мешканці Балаклії, які пів року перебували під російською окупацією, зустрічали українських захисників з великою радістю і вдячністю, люди махали воїнам, тримали прапори.

Визволення Балаклії відкриває ЗСУ шлях для наступу на Ізюм – найбільше місто, яке росіянам вдалося захопити у східній Харківщині.

А визволення села Шевченкове на північ від Балаклії відкриває ЗСУ шлях на Куп'янськ – важливий залізничний вузол, який росіяни використовували для постачання своїх військ в регіоні.

Аналітики Інституту вивчення війни зазначають, що ЗСУ, ймовірно, звільнили Шевченкове або обійшли населений пункт і просунулися в напрямку Грушівки, враховуючи геолокаційні кадри у Борівському (20 км на південний захід від Куп’янська) та повідомлення Росії про бої поблизу Грушівки. Також, вочевидь, ЗСУ відвоювали Борщівку та Іванівку вздовж шосе E40.

В ISW стверджують, що українські війська після значних успіхів на Харківщині наступають на Куп’янськ та можуть звільнити його протягом найближчих 72 годин.

Аналітики додали, що значна швидкість просування українських сил і їхня близькість до Куп’янська викликають паніку в російських тилах.

Як ЗСУ блискавично й рішуче штурмують позиції російських окупантів можна побачити на низці відео.

"Напружені кадри змішаного іноземного/українського підрозділу в дії під час нещодавнього українського наступу, під час якого використовується велика кількість техніки, наданої США; від M1151A1 HMMWV (Humvee) з установленою Browning M2 HMG до M136A1 AT4-CS AT", – зазначає Ukraine Weapons Tracker

Шалені кадри штурму українських Humvee окупованого Росією села з інтенсивним вогнем з великокаліберних кулеметів.

Збірне відео від Генштабу ЗСУ про звільнення захоплених росіянами територій (за останні дні деокуповано понад 1000 кв. км)

балаклія контрнаступ слава зсу харківщина

Знак гривні
Знак гривні