Через брак певних видів озброєння Росія вдається до послуг країн-ізгоїв: КНДР й Ірану, – американська розвідка

Впроваджені проти Росії санкції значно ускладнюють виробництво високоточної зброї та інших видів техніки, які потребують західних компонентів. І щоб розв'язати наявну проблему з нестачею певних видів озброєння, РФ вдалася до послуг одного зі своїх нечисленних союзників – КНДР.

З посиланням на анонімні джерела в американській розвідці, The Guardian та NYT повідомляють, що Росія купує ракети та артилерію в Північної Кореї, інформує ZN.ua

Повномасштабна війна РФ проти України триває вже понад пів року і за цей час окупаційні війська зазнали значних втрат не лише у живій силі, а й у техніці. Щобільше, через постійні інтенсивні обстріли українських територій запаси високоточних ракет потроху закінчуються. А через експортний контроль та санкції «російські збройні сили продовжують страждати від гострої нестачі зброї та боєприпасів».

Тому Міноборони РФ змушено шукати нових постачальників зброї. Згідно з нещодавно розсекреченими даними американської розвідки, Росія купує у Північної Кореї мільйони ракет та артилерійських снарядів. А у майбутньому, цілком імовірно, вони можуть придбати й іншу додаткову північнокорейську військову техніку.

Крім країни-ізгоя КНДР, РФ активно взаємодіє в військовій галузі з Іраном. Зокрема, нещодавно між країнами була підписана угода про співпрацю в авіаційній галузі. Буквально через місяць після досягнення цих домовленостей стало відомо, що Ісламська Республіка передала Росії безпілотники.

Утім, як заявив речник ПС ЗСУ, попри те, що іранські безпілотники можуть нести втричі більше озброєння, ніж "Байрактари", вони залишаються для українських ракетників звичайними цілями.

"Це звичайна ціль, яку будуть збивати наші зенітні ракетні війська. Як це роблять зараз з "Орланами", з "Форпостами" російськими. Єдине, що потрібно робити поправку на те, що це – сучасний ударний дрон. Але ми не знаємо якість його виробництва, тому що Іран його складав не зовсім чесно з контрабандних частин, бо країна під санкціями.

Нам говорять, що в Росії їх буде сотні, але є сумніви, що там така велика кількість. Плюс – керування цим дроном це штука непроста. Екіпажам (не менше двох осіб – ред) треба пройти льотну практику, бойове злагодження, навчитись завдавати ударів по наземних цілях.

Будемо сподіватися, що він не надто добре зроблений, а наші зенітники будуть збивати їх як і решту БПЛА ворога", – сказав Ігнат.

кндр союзники рф іран зброя рф

Знак гривні
Знак гривні