Контрнаступ ЗСУ помітно розвивається на півдні та сході, – ISW

Збройні сили України просуваються на кількох напрямках у західній частині Херсонської області та закріпили територію за річкою Сіверський Донець у Донецькій області.

Про це у свіжому звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Український контрнаступ помітно розвивається на півдні та сході", – зазначають аналітики.

В ISW прогнозують, що швидкість контрнаступу, ймовірно, різко змінюватиметься з кожним днем. Це пов'язано з тим, що українські війська намагатимуться позбавити росіян необхідних постачань, порушити їхні командування та контроль і послабити моральний дух ворога.

"Росіяни час від часу контратакуватимуть і відвойовуватимуть частину втрачених позицій і, звісно, ​​здійснюватимуть запеклі артилерійські та авіаційні атаки на звільнені населені пункти та українські війська", – наголошують в Інституті вивченні війни.

Аналітики додали, що українські сили досягли значного прогресу, щоб почати викликати реалістичніші коментарі з боку російських військових блогерів, які донині дуже прислухалися до оптимістичної риторики Кремля.

DraftUkraineCOTSeptember04,2022.png

В ISW нагадують, що президент України Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ 4 вересня звільнили два населених пункти на півдні України та один населений пункт у Донецькій області. Зеленський додав, що українська 54-та механізована бригада також просунулася в напрямку Лисичанськ – Сіверськ і зайняла позиції на невизначених висотах.

"Українські чиновники поширили геолокаційні кадри, на яких видно, як українські військові підіймають український прапор на будівлі лікарні у Високопіллі, на південь від адміністративного кордону Херсонської та Дніпропетровської областей. У соціальних мережах підтвердили, що українські війська форсували Сіверський Донець і звільнили Озерне, що за 20 км на північний захід від Сіверська", – зазначили аналітики.

Ключові висновки ISW:

південь України схід звільнені території контрнаступ

Знак гривні
Знак гривні