ЗСУ отримають безпілотних роботів “THeMIS” для вивезення поранених з поля бою

Збройні Сили України отримають гусеничні безпілотні платформи «THeMIS» виробництва естонської компанії Milrem Robotics.

Як повідомляє Мілітарний, перший екземпляр такої роботизованої системи вже доставлено в Україну. Проєкт з придбання роботизованих комплексів для України отримав назву «Журавель». Повідомлено, що проєкт започаткував Петро Порошенко разом з волонтерським медичним формуванням «Госпітальєри». Цей робот, яким керується дистанційно, вивозитиме з-під обстрілів поранених бійців. Їх також можна використовувати для транспортування – наприклад, для постачання боєкомплектів та інших вантажів.

Роботизований комплекс “THeMIS” компанії Milrem Robotics в Україні
Роботизований комплекс “THeMIS” компанії Milrem Robotics в Україні

«THeMIS» від Milrem Robotics – це багатоцільовий гусеничний транспортний засіб, який може бути також оснащений різними системами. Робот оснащений камерами, які дозволяють перевіряти небезпечні зони, не піддаючи небезпеці військових. За інформацією розробника, швидкість комплексу становить 25 км/год.

«THeMIS» управляється за допомогою пульта дистанційного керування. Його можна запрограмувати на переміщення між різними точками.

Машина досить компактна — завдовжки 240 см, завширшки 200 см та заввишки 115 см. При спорядженій масі 1635 кг має номінальну вантажопідйомність 750 кг, а максимальну — 1200 кг. До відмітних рис слід віднести також низький центр ваги та малу шумність у роботі.

Час автономної роботи — до 15 годин, виключно на електроприводі — до 1,5 години. Можуть застосовуватися або свинцево-кислотні, або літій-іонні акумулятори.

волонтери роботи війна озброєння

Знак гривні
Знак гривні