Гумор від ЗСУ. Військові роблять дерев'яні HIMARS, по яких РФ б'є крилатими ракетами

Українські військові виготовили фальшиві HIMARS – дерев'яні макети – аби обдурити армію РФ. Росіяни "купилися" і почали гатити по макетах справжніми крилатими ракетами.

Цю історію розповідає Цензор із посиланням на Washington Post.

Видання посилається на слова неназваних українського чиновника та американського дипломата.

Макети HIMARS’ів зроблені з дерева. Для російських безпілотників, які передають інформацію про цілі носіям крилатих ракет у Чорному морі, вони нічим не відрізняються від справжніх ракетних установок.

За даними WP, протягом кількох тижнів росіяни поцілили ракетами "Калібр" щонайменше у 10 дерев’яних макетів. Після цього українці взялися ще завзятіше виготовляти фальшиві HIMARS.

original (1).jpg

За словами американського дипломата, ударами по фіктивних цілях можна частково пояснити те, що росіяни звітували про знищення більшої кількості HIMARS, ніж взагалі отримувала Україна.

WP зазначає, що використання приманок є однією з багатьох тактик, які застосовували Збройні сили України, щоб дати відсіч більшому та краще оснащеному противнику.

Існує напівміфічна історія про те, як під час Другої світової війни нацисти, змучені авіанальотами англійців, почали будувати в окупованій Голландії фальшивий аеродром з дерев'яними літаками. Таким чином вони хотіли виснажити сили супротивників, змусивши їх скидати вартісні боєприпаси на літаки з фанери. Однак британці не заковтнули приманку: одного прекрасного дня Ла-Манш перетнув самотній літак, який скинув на летовище одну-єдину бомбу. Німці зрозуміли, що робили дурну роботу: бомба, яка прилетіла з британського літака, теж виявилася дерев'яною.

війна зброя рф гумор допомога заходу зброя

Знак гривні
Знак гривні