Британія передала ЗСУ нову партію РСЗВ М270

Україна отримала від Великої Британії нову партію РСЗВ М270

Про це повідомив у Twitter міністр оборони Олексій Рєзніков.

"Велика Британія обіцяла, Велика Британія виконала! В Україну прибуло більше РСЗВ M270. Наша армія вміло використає це "поповнення" на полі бою. PS: Скоро прибудуть і інші "подарунки", – написав Резніков, подякувавши міністру оборони Об'єднаного Королівства Бену Воллесу та всьому британському народу.

Раніше Бен Воллес повідомив, що Британія відправить Україні ще три додаткові РСЗВ M270, а також «значну» кількість ракет до них. Однак у своєму повідомленні Олексій Резніков не уточнив, чи йдеться саме про цю поставку й не оголосив кількість переданих РСЗВ M270.

Як повідомляє "Мілітарний", три країни (Британія, Німеччина та США) передали Україні реактивні системи залпового вогню, які здатні запускати ракети GMLRS від Lockheed Martin.

В Україні ці ракети застосовуються в реактивних системах залпового вогню M270 та M142 HIMARS на гусеничному і колісному шасі відповідно (передані Німеччиною MARS II фактично є ліцензійною копією американської M270 з незначними доопрацюваннями).

Загалом ЗСУ матимуть найближчим часом 25 артилерійських систем під ракети GMLRS, підрахувало видання. М142 HIMARS несе шість снарядів, РСЗВ M270 вдвічі більше – дванадцять снарядів. 25 артилерійських систем України зможуть одночасно запустити 204 ракети GMLRS.

резніков західна зброя україна-британія

Знак гривні
Знак гривні