Передавав РФ цілком таємну інформацію. Ексзаступника голови ГУР МОУ підозрюють у держзраді

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури генерал-майору, колишньому заступнику Голови Головного управління розвідки Міністерства оборони України повідомлено про підозру у державній зраді.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За даними слідства, підозрюваний з 2014 року був завербований та діяв в інтересах спецслужб РФ. Збирав та передавав таємну та цілком таємну інформацію щодо актуальної військово-політичної ситуації в Україні, а також форм та методів, які використовуються ЗСУ та правоохоронними органами у протидії російській агресії.

За вказівкою спецслужб країни-агресора, він надсилав їм інформацію з органів Міністерства оборони, Головного управління розвідки, Національної академії Сухопутних військ ім. П. Сагайдачного, авіаційних та військово-промислових державних підприємств щодо діяльності останніх, а також агентурних зв’язків спецслужб України на тимчасово окупованій території", – йдеться у повідомленні.

75ffd245a969a2ff27b7a743dce6ee62.jpg

Фото: СБУ

Як зазначає Служба безпеки України, співробітники СБУ затримали підозрюваного на початку повномасштабного вторгнення РФ.

"Під час обшуку за місцем роботи він намагався застрелити представників слідчо-оперативної групи Служби безпеки, які прибули для проведення процесуальних дій. Колишній високопосадовець застосував проти правоохоронців бойовий пістолет Макарова", – йдеться у повідомленні.

У СБУ інформують, що затриманий був заступником голови ГУР МОУ з 2008 до 2010 років. Потім працював на різних посадах державної служби цього відомства, а також у лавах керівного складу Державного космічного агентства України.

"У поле зору російських спецслужб потрапив через свої прокремлівські погляди, які були сформовані в ході навчання за часів СРСР у Московському вищому загальновійськовому командному училищі та академії ім. Фрунзе", – уточнили в СБУ.

спецслужби рф гур держзрада

Знак гривні
Знак гривні