"Миколаїв стає новим Маріуполем". Місто зазнає найбільших з початку повномасштабної війни атак росіян

У ніч на 31 липня відбувся один з наймасованіших обстрілів Миколаєва з початку повномасштабного вторгнення РФ, росіяни випустили по місту близько 40 ракет.

Про це повідомила голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва. "Миколаїв стає другим Маріуполем! Місто цілеспрямовано вбивають. Але ніякі ракети та снаряди не зможуть зламати дух наших людей! Місто поранене і щоденно ці поранення стають все важчими… Але ми вистоїмо!", – зазначила вона.

Національна поліція України повідомила, що зафіксовано понад 70 пошкоджених будинків через обстріли російськими військами 31 липня Миколаєва.

1659346508-412.jpg

Наслідки обстрілів росіян. Фото: Нацполіція

“Після вчорашніх масованих обстрілів по обласному центру поліцейські задокументували 58 пошкоджених приватних та 13 багатоквартирних будинків, приватні гаражі, навчальні заклади, приватні офіси, приміщення готелю, комунальні та приватні підприємства, адмінбудівлі. Серед цивільних є загиблі та постраждалі”, – йдеться у повідомленні.

Унаслідок нічного обстрілу російських військ загинули очільник агрохолдингу "Нібулон" Олексій Вадатурський і його дружина. Вадатурський був одним із найбільших аграріїв країни, ключовою людиною в регіоні та великим роботодавцем.

За словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, загибель Вадатурського була не випадковістю, а цілком продуманим та організованим навмисним убивством. Він повідомив, що точне влучання ракети не просто в будинок, а в конкретне крило: спальню, не залишає сумнівів у наведенні та коригуванні удару. Вадатурського зробили конкретною ціллю.

Ганна Замазєєва в ефірі 24 каналу повідомила, що Олексій Вадатурський збирався їхати до Туреччини, щоб обговорити експорт зерна із чорноморських портів в умовах війни.

У ніч на 1 серпня Миколаїв знову став мішенню для російських атак. Про це у телеграмі повідомив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич: "Сьогодні вночі російські терористи цинічно обстріляли низку цивільних об’єктів у Миколаєві. Серед них – наш сучасний новенький травмпункт. Будівля частково зруйнована”, – написав міський голова.

photo_2022-08-01_08-58-32.jpg

Фото: Олександр Сєнкевич/Телеграм

Він зазначив, що від ударної хвилі та уламків вікна вилетіли й в сусідніх лікувальних відділеннях, персонал та пацієнти не постраждали.

"Цей травмпункт ми відкрили наприкінці 2019 року. Його зводили з нуля. Фактично, це була перша будівля лікувального закладу, побудована за останні 20 років у Миколаєві. І це був один із найсучасніших травмпунктів України", – додав мер Миколаєва.

photo_2022-08-01_07-59-35.jpg

Фото: Олександр Сєнкевич/Телеграм

Попри щоденні обстріли Миколаєва, і влада, і військові продовжують працювати на посилення обороноздатності міста. Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім показав, як він разом з генералом Марченком працюють у кабінеті, при цьому відео опублікували під час того, як у регіоні була повітряна тривога.

Як повідомлялося, на Миколаївщині з початку повномасштабного військового вторгнення РФ зруйновано понад 8,5 тисячі цивільних об'єктів.

За матеріалами Укрінформ.

обстріли міст миколаїв росія терорист

Знак гривні
Знак гривні