Кризу в італійському уряді могла спричинити Росія, – La Stampa

За кризою в уряді Італії можуть стояти «російські тіні» — ультраправа партія «Ліга» нібито вела перемовини з посольством Росії про можливість виходу з коаліції та її подальшого розвалу.

Про це пише італійська газета La Stampa, повідомляє "Бабель".

У статті La Stampa ідеться про ймовірні звʼязки радника голови «Ліги» Маттео Сальвіні Антоніо Капуано зі співробітником російського посольства Ігорем Костюковим. Звʼязок між ними нібито підтвердила розвідка.

Газета пише, що дипломат і Капуано зустрілись наприкінці травня в Римі. Тоді Капуано обговорював із Костюковим можливість розвалу урядової коаліції, до складу якої входила «Ліга». Ця зустріч відбулася в той самий час, коли Сальвіні критикували за проведення паралельної дипломатії з Росією щодо війни в Україні.

Газета також пише, що російське посольство і, зокрема, Костюков відповідали за поїздку Матео Сальвіні до Москви в червні, яка врешті зірвалась. Під час свого візиту до Росії Сальвіні мав вести переговори щодо війни в Україні, а квитки на рейс придбало російське посольство.

Сам же Сальвіні заявив про «фейкові новини», пояснивши звинувачення наклепом на початку передвиборчої кампанії. Вибори нового премʼєра призначені на 25 вересня.

Нагадаємо, що «Ліга» вийшла з коаліції уряду минулого тижня разом із Forza Italia Сільвіо Берлусконі та популістським «Рухом пʼяти зірок», унаслідок чого прем'єр Драгі пішов у відставку. 21 липня президент Італії Серджо Маттарелла підписав указ про розпуск парламенту.

російський слід криза італія

Знак гривні
Знак гривні