Відео дня. У ЗСУ вперше показали ракетні системи М270 у бою

Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний оприлюднив відео бойової роботи американських РСЗВ М270 на війні. Кадри показують, як українські військові працюють із далекобійними ракетними системами М270, переданими західними партнерами.

РСЗВ M270 призначена для виконання в будь-який час доби та за різних погодних умов бойових завдань з ураження і знищення з закритих вогневих позицій районів зосередження військ та бойової техніки, позицій ствольної та реактивної артилерії противника, районів розгортання його сил і засобів протиповітряної оборони, вантажних автомобілів, легкоброньованих бронетранспортерів, а також командних пунктів, вузлів зв’язку та інших площинних цілей.

Реактивні системи залпового вогню М270 схожі на далекобійні системи HIMARS. Водночас М270 відрізняється від HIMARS тим, що має відразу два пакети по вісім ракет, а також гусеничну базу замість колісної.

Неофіційно цей комплекс називають "палець Бога". РСЗВ перебуває на озброєнні армії США з 1983 року та має безліч модифікацій. Дальність стрільби М270 MLRS, залежно від типу снарядів, варіюється від 40 до 300 км.

За матеріалами Мілітарний, Zn.ua.

рсзв слава зсу залужний

Знак гривні
Знак гривні