У Росії називають появу HIMARS "поворотним моментом у війні" і бояться провалу наступу – ISW

У російському інформаційному просторі зростають алярмістські настрої: тривога через уповільнення наступу росіян і страх провалу війни через точні удари українських HIMARS по системі логістики росіян.

Про це у свіжому звіті пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Російські інформаційні джерела називають появу в ЗСУ установок HIMARS поворотним моментом у війні, зазначають аналітики. У низці провладних Telegram-каналів з'являються повідомлення, що нещодавні українські удари по ключових російських логістичних і командних вузлах справляють руйнівний і потенційно незворотний вплив на розвиток майбутніх наступальних операцій армії РФ.

Від початку активного застосування HIMARS російські війська змушені застосовувати на полі бою різні тактики укриття від цих високомобільних артилерійських ракетних систем, включно із заходами маскування і постійної зміни розташування груп техніки.

"Ці тактики пом'якшення впливу HIMARS заважають російським військам проводити масовані артилерійські обстріли, які вони широко застосовували в ході війни, про що свідчать дані NASA Fire Information for Resource Management (FIRMS), які показують стабільно меншу кількість теплових аномалій, що спостерігаються над лінією фронту в Донбасі після введення HIMARS".

FIRMS GIF July 15 - 23, 2022_0.gif

Нагадаємо, що 24 липня ЗСУ армія за допомогою HIMARS знищила російські пускові установки ЗРК С-300 на Херсонщині. Відповідне відео знищених російських ЗРК-300 опублікував журналіст та військовий блогер Анатолій Штірліц.

Ключові висновки ISW

HIMARS втрати ворога тактика стратегія

Знак гривні
Знак гривні