30 тис. грн надбавки скасували лише працівникам в’язниць у тилу. Документ помилково сполошив мобілізованих у ЗСУ

Співробітники органів виконання покарань (в’язниць і колоній) не будуть отримувати 30 тис. грн на місяць безумовної надбавки за несення служби під час воєнного стану, якщо вони не перебувають безпосередньо у зоні бойових дій. Про це йдеться в постанові Кабміну про зміни до відповідної постанови від 28 лютого 2022 року.

Низка ЗМІ помилково опублікували інформацію про те, що скасування цієї надбавки стосується усіх військовослужбовців, що є неправдою. "Новину" як "зраду" рознесли проросійські й навіть деякі патріотично налаштовані телеграм-канали. Більшість видань уже відкоригували новину. Водночас перша версія цього повідомлення неабияк сполошила воїнів на передовій, повідомляє кореспондент ТЕКСТів, який перебуває у війську.

Варто нагадати, що, відповідно до рішення уряду, на період дії воєнного стану військовослужбовцям Збройних Сил, в тому числі усім мобілізованим, Служби безпеки та інших силових органів виплачується додаткова винагорода в розмірі 30 000 гривень щомісячно (крім військовослужбовців строкової служби), а тим з них, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують здійснення заходів з національної безпеки та оборони, відсічі й стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах у період здійснення зазначених заходів (зокрема військовослужбовцям строкової служби), — розмір цієї додаткової винагороди збільшується до 100 000 гривень у розрахунку на місяць пропорційно часу участі у таких діях та заходах.

Зміни, внесені напередодні, передбачають, що співробітники пенітенціарної системи так само можуть претендувати на «бойові» виплати за роботу в «гарячих» точках, але позбавляються 30-тисячної надбавки за роботу в тилових регіонах.

війна передова виплати військовим соціальний захист

Знак гривні
Знак гривні