Росіяни загрузли. Армія РФ не змогла наростити темпів просування після виходу з оперативної паузи, – ISW

Поточний оперативний темп російських військ не надто відрізняється від того, що був під час офіційно оголошеної оперативної паузи.

Про це йдеться у свіжому аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

21 липня російські сили провели кілька обмежених та дуже локалізованих наземних атак. Поточний оперативний темп російських військ не дуже відрізняється від того, що був під час офіційно оголошеної оперативної паузи з 7 по 16 липня, зазначають аналітики.

"Протягом цього періоду російські війська продовжували проводити незначні атаки на північний захід від Слов'янська та в районі Сіверська та Бахмута, не захопивши жодної значущої території. З 16 липня російські війська продовжували локальні атаки на схід від Сіверська, а також на схід та південь від Бахмута.

Станом на 21 липня вони не досягли якихось великих територіальних успіхів у цих районах. Російське угруповання на північний захід від Слов'янська фактично провело менше наземних атак уздовж кордону Харківсько-Донецької області, ніж під час офіційної оперативної паузи. Відсутність успішних наземних атак поза районами Слов'янська, Сіверська і Бахмута відповідає оцінці ISW, за якою російський наступ, найімовірніше, завершиться без захоплення Слов'янська чи Бахмута", – йдеться у звіті.

Інститут, посилаючись на дані української розвідки, припускає, що російські війська, ймовірно, продовжуватимуть використовувати свої резерви низькоточних радянських систем зброї, але рішучість цих ударів, у порівнянні з ударами українських HIMARS, залишиться обмеженою.

DraftUkraineCoTJuly21,2022.png

Ключові висновки ISW:

стратегія хід війни тактика

Знак гривні
Знак гривні