Уряд Ічкерії підтримує Україну і закликає світ не визнавати окупацію їхньої території РФ

Тільки повне покарання російських воєнних злочинців може вберегти Європу та весь світ від подальших злочинів режиму Путіна.

Про це повідомляє президіум уряду Чеченської Республіки Ічкерія, інформує Цензор.НЕТ.

Там підтримали Україну в боротьбі з Росією, а також засудили окупацію територій Грузії, Молдови та України Російською Федерацією.

"Ми засуджуємо колабораціонізм сьогоднішнього окупаційного режиму в Чечні, який бере безпосередню участь в агресивній політиці РФ по всьому світу. Цей режим за вказівкою Путіна бере участь у скоєнні злочинів і проти чеченського народу. Багато з них відбуваються на території західних країн", – йдеться в заяві.

Уряд Чеченської Республіки Ічкерія звертається до глав держав і парламентів демократичних країн із закликом ухвалити акти про невизнання окупації Росією Чеченської Республіки Ічкерія та засудити геноцид чеченського народу.

Flag_of_Chechen_Republic_of_Ichkeria.svg.png

"Так само як Росія сьогодні веде агресивну війну проти України, у дев'яностих роках кремлівський режим вторгся на територію незалежної Чеченської держави, яку було відтворено на чолі з Джохаром Дудаєвим. Внаслідок черги збройних агресій проти Чеченської Республіки Ічкерія та навмисного геноциду чеченського народу Росії вдалося окупувати територію нашої держави, а 12 червня 2000 року встановити підконтрольний собі окупаційний режим на чолі з кланом Кадирових.

На сьогодні триває системне знищення чеченського народу, яке за цей період призвело до загибелі сотень тисяч наших співвітчизників", – зазначають автори звернення.

"Тільки повне покарання російських воєнних злочинців за все скоєне зараз і в минулому може вберегти Європу та весь світ від подальших злочинів авторитарного режиму Путіна, а також сприяти встановленню справжнього миру", – наголосили у президіумі уряду і патріотів Чеченської Республіки Ічкерія.

ічкерія окупація воєнні злочини рф

Знак гривні
Знак гривні