Непередбачувана керівниця з вибуховою вдачею: Спартц вважається «найгіршою начальницею» Палати представників – Politico

Видання Politico пише про стиль роботи Вікторії Спартц – республіканки й конгресвумен українського походження, яка відзначилася низкою скандальних заяв щодо України у війні та української влади. "Тексти" наводять скорочений переклад статті.

Торік Вікторія Спартц очолила список "Найгірших начальників", складений непартійною групою, здобувши сумнівний титул керівниці з найбільшою плинністю кадрів у Палаті представників. Її показники щодо утримання персоналу стають дедалі гіршими.

Цього місяця офіс республіканки з Індіани залишають чотири помічники, ще один пішов кілька тижнів тому, тож в офісі законодавиці, який працює у Вашингтоні перший термін, залишився лише кістяк співробітників.

Часті звільнення відбуваються через нібито нездорову робочу атмосферу, згідно зі словами колишніх співробітників Спартц, а також республіканців, знайомих з динамікою роботи її офісу. Вони описали Спартц як непередбачувану керівницю з характером, який може різко переходити від теплої температури до кипіння.

Ці колишні співробітники та інші республіканці розповіли POLITICO, що вона часто кричить і свариться на помічників, принижує інтелект своїх співробітників та лає їх у присутності інших – членів парламенту, виборців і навіть репортерів у безпосередній близькості. За словами трьох колишніх співробітників, не раз Спартц порівнювала навички письма своїх помічників з навичками учнів початкової школи й заявляла, що її діти талановитіші за них.

"Це спільна тема: співробітники роблять свою роботу, а потім приходить Вікторія та каже, що вони поняття не мають, що роблять, називаючи їх "ідіотами", – сказав один із колишніх співробітників. – Ми всі пройшли через це лайно”.

thumbnail-tw-20220712063412-5581.jpg

Вікторія Спартц. Фото – ЕРА

У коментарі для цієї статті через прессекретаря Спартц визнала, що її стиль роботи "не для всіх".

"Я вдячна своїм нинішнім та колишнім співробітникам. Я дуже багато працюю в темпі, який не всім до душі. Я, як і раніше, зосереджена на тому, щоб старанно працювати для мешканців Індіани", – сказала вона.

Читайте також: Заяви конгресвумен Спартц, яку називають "людиною Трампа", пролунали у розпал постачання зброї від США (Погляд)

В офісі Спартц три колишні співробітники звинуватили республіканку в тому, що вона нагнітала напруженість, зазвичай уникаючи звільнень і залякуючи помічників доти, доки ті йшли самі. "Маніакальність – це правильний опис", – сказав інший колишній співробітник про поведінку Спартц на робочому місці. "Причиною того, що [колишні помічники] йшли за короткий час, була саме вона".

Непартійний сайт Legistorm назвав Вікторію Спартц членом Палати представників із найвищою плинністю кадрів у 2021 році, коли її співробітники йшли більш ніж у 3,5 раза частіше, ніж у середньому по офісах Конгресу.

Деякі з колишніх працівників вказували на нездатність Спартц приймати стандартні рішення – зокрема про найм нових помічників – як на ще одну суттєву проблему. Ця нездатність, а також твердження Спартц про те, що її помічники часто неправильно розуміють її вимоги, призвели до того, що вона та співробітники за взаємною згодою почали робити аудіозаписи її прохань або вказівок щодо завдань, які вона хотіла виконати.

Але, за словами колишніх співробітників, попри наявність таких аудіозаписів, Спартц іноді заперечувала, що просила своїх помічників зробити певну дію, або звинувачувала їх у тому, що вони зробили те, чого вона не хотіла.

україна-сша кадри спартц

Знак гривні
Знак гривні