Військових ЗСУ помітили з найкращою модифікацією гаубиці М777 (ВІДЕО)

Військових ЗСУ помітили з американськими причіпними гаубицями M777 у максимальній комплектації.

Відео, як українські військові користуються такою гарматою, оприлюднили аналітики з Ukraine Weapons Tracker, інформує Zn.ua.

Таку модифікацію гармати М777 в українських військових помітили вперше і не виключено, що відео було зняте не на фронті в Україні, а на навчаннях ЗСУ в Європі. Це означає, що Україна якщо навіть досі не одержала таку “прокачану” гармату, то скоро точно її отримає.

Удосконалена гармата М777 обладнана  повним набором цифрових пристроїв, зокрема модулями GPS і PIK (раніше поставлені в Україну гаубиці були без цих систем). 

Такі системи дозволяють об’єднувати гаубиці в один розвідувально-ударний комплекс за допомогою безпілотника і радіолокаційних станцій контрбатарейної боротьби. Також ці гаубиці здатні вести вогонь керованими снарядами, такими як M982 Excalibur або ж PGK M1156.

"Поява цих гаубиць збігається з недавніми заявами США про передачу Україні 1000 "точніших снарядів" для 155-мм артилерії, які, на нашу думку, з великою ймовірністю будуть M982 Excalibur", – зазначають аналітики з Ukraine Weapons Tracker.

гауб.jpg

"Це 100% від недавнього постачання зі США – на дулі видно написи, які представлені лише на американських M777A2, які, схоже, є почесними назвами гаубиць на честь американських діячів", – додали аналітики.

україна-сша артилерія військова допомога зброя

Знак гривні
Знак гривні