Херсонські партизани – це наша перевага. Вони зараз ефективніші, ніж на початку війни, – генерал Марченко

Звільнення Півдня України неминуче, воно триває, і в цьому ефективно допомагають партизани. Про це в інтерв'ю Апострофу розповів генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко.

Щодо деокупації Півдня України, Марченко сказав, що контрнаступ української сторони на Херсонщину та її остаточне звільнення – це комплекс засобів, а не просто "встали й пішли".

"До нього треба дуже ретельно підготуватися, треба провести дуже хорошу розвідку, треба підготувати артзасоби. Це не буде швидко, але це неминучий захід, і рано чи пізно він відбудеться", – каже Марченко.

Генерал-майор ЗСУ також відзначив хорошу роботу українських партизанів у Херсонській області.

"Вони неймовірно гарно там працюють. На жаль, не можу розкривати якісь подробиці, але вони дуже ефективні. І найбільш ефективно вони працюють зараз, ніж на початку війни. Це наша перевага", – переконаний Марченко.

uthf-640x768.jpg

Партизани повісили в Херсоні опудало солдата РФ. Джерело: Центр національного спротиву

Дмитро Марченко зауважив, що звільнення Криму так само неминуче, як і Херсонщини та решти окупованого півдня, і зазначив, що знищення Кримського мосту є тактично необхідним кроком, оскільки через нього на півострів росіяни перекидають резерви, техніку й озброєння.

Коментуючи інформацію про три лінії оборони, які нібито розгорнули на Херсонщині російські окупанти, генерал Марченко пояснює, що росіяни постійно змінюють свої сили.

"Не те що змінюють, а рухаються, щоб ввести нас в оману, щоб ми не розуміли, які сили та засоби задіяні проти нас. Але нам це все відомо. Тих сил та засобів, які у них є в наявності зараз, недостатньо для того, щоб прорвати оборону Миколаївщини.

Говорячи про прорахунки росіян на південному напрямку, Марченко зауважив, що вороги розраховували на те, що наших сил та засобів, які були на Миколаївщині, буде недостатньо для того, щоб їх зупинити.

"Вони не розуміли, що ми були дуже проінформовані про їхнє переміщення. Вони не розуміли, що ми дуже добре знаємо місцевість, що відіграло свою роль у захисті Миколаєва. Якщо ви знаєте, між Миколаєвом та Херсоном знаходиться дуже велика зрошувальна система. Просто так її не можна переїхати. Там є три мости, два з яких ми підірвали. Залишили один для проходу. Потім чекали на скупчення їхньої техніки та вдало її знищували. Їхні прорахунки були в тому, що вони були впевнені, що південь України — це проросійськи налаштовані люди, які будуть зустрічати їх із прапорами, хлібом-сіллю. Але тут трошки в них пішло щось не так", – розповів Марченко.

південь України марченко партизани деокупація

Знак гривні
Знак гривні