Попри блокування окупантами, Viber повністю відновив роботу на Херсонщині

На Херсонщині російські окупанти намагалися заблокувати Viber, однак їм це не вдалося.

5 липня з'явилася інформація, що російські окупанти намагаються заблокувати Viber. Про це у соцмережах повідомляли херсонці, що перебувають на тимчасово захопленій російськими військами території.

Зокрема, експерт з інформаційно-комунікаційних інтернет-технологій Юрій Антощук у Фейсбуці зазначив, що у Херсоні йде блокування Viber. Він наголосив, що Viber зараз – це не тільки комунікація між колегами, з рідними, сьогодні – це один із методів входу у банк та отримання сповіщень.

«Я вже писав, що за відсутності українського мобільного зв'язку, отримати смс-підтвердження на вхід у банк24 неможливо, а тому українські банки змогли налаштувати вхід з підтвердженням через Viber. Це трохи врятувало ситуацію, хоча і додало більше мороки. Але йде війна, а тому і така заморочка все ж рятує людей в окупації. Сьогодні ж блокування Viber – це також спроба відрізати жителів Херсонщини від української банківської системи повністю», – написав експерт.

6 липня команда Rakuten Viber повідомила, що успішно підтримує роботу застосунку в Херсоні й області після вчорашнього блокування окупантами. 

"Вчора ми дізнались, що Viber заблокований самопроголошеною владою тимчасово окупованої Херсонської області. Цей крок спрямований на те, щоби відрізати сотні тисяч українців від спілкування з родинами, від джерел правдивої інформації в каналах державних установ та українських ЗМІ, та від доступу до критичних сервісів, наприклад, банківських.

Команда Rakuten Viber успішно підтримує роботу застосунку в Херсоні та області після вчорашнього блокування самопроголошеною владою. Зараз Viber знову повністю доступний для всіх користувачів в Україні", – розповіли у компанії.

окупанти зв’язок херсонщина viber

Знак гривні
Знак гривні