Військові ЗСУ розпочали навчання у Великій Британії, – Воллес

Перша група українських військових у межах нової розширеної програми підготовки прибула до Великої Британії та незабаром приступить до тренувань.

Про це повідомив Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, інформує "Мілітарний".

Військовослужбовці ЗСУ проходитимуть навчання на полігонах під керівництвом досвідчених британських військових інструкторів, йдеться у повідомленні на сайті британського парламенту.

Міністр оборони розповів парламентарям подробиці програми підготовки Збройних Сил України під керівництвом Великої Британії, оголошеної прем’єр-міністром Борисом Джонсоном під час його нещодавнього візиту до Києва.

Уряд Великої Британії як відповідь на вторгнення Росії в Україну надає Україні 2,3 мільярда фунтів стерлінгів військової допомоги. До цієї допомоги входить зобов'язання очолити програму, метою якої є навчання до 10 000 українських новобранців у Об'єднаному Королівстві, зазначив Воллес.

Читайте також: Тисячі військових ЗСУ опанували іноземне озброєння та військову техніку, далі – більше

02-9.jpg

Бронемашина Мastіff у ЗСУ. Фото: ВМС ЗС України

Бен Воллес зазначив, що українські військові пройдуть курси, засновані на базовій військовій підготовці Великої Британії.

«Ми прагнемо збільшити масштаб і частоту цих курсів відповідно до вимог України. Ми також обговорюємо з міжнародними партнерами варіанти розширення участі в навчальній програмі, конструктивно працюючи з країнами, які готові підтримати або шляхом надання інструкторів, або надання обладнання», – наголосив міністр оборони Великої Британії.

Тренування охоплюють навчання володінню зброєю, надання першої медичної допомоги на полі бою, освоєння техніки, тактику патрулювання та навчання законам збройних конфліктів.

Кожен такий курс навчання триватиме кілька тижнів.

Українські військові проходитимуть навчання на військових полігонах Північно-Східного, Південно-Західного та Південно-Східного регіонів. Навчання проводитимуть підрозділи 11 бригади допомоги Силам безпеки.

Знак гривні
Знак гривні