На Луганщині ситуація ускладнюється: росіяни намагаються оточити окремі підрозділи ЗСУ

У Луганській області ситуація дуже напружена, росіяни атакують з усіх боків, застосовуючи все наявне озброєння, є загроза оточення окремих підрозділів ЗСУ. Про це повідомляють голова Луганської ОВА Сергій Гайдай та Генштаб ЗСУ.

Основні зусилля російські окупанти продовжують зосереджувати на сєвєродонецькому та бахмутському напрямках, щоб остаточно завершити захоплення території всієї Луганської області. Бої за Сєвєродонецьк продовжуються, противник намагається встановити повний контроль над містом, повідомляє пресслужба Генерального Штабу ЗСУ.

Противник направив підкріплення в район Сєвєродонецька та намагається взяти під контроль місто загалом. Тривають бої в районі населених пунктів Борівське та Воронове, адже ворог намагається заблокувати окремі підрозділи ЗСУ.

На бахмутському напрямку російські війська перегруповуються, щоб підсилити свій наступ.

Попри значні зусилля з боку противника, українським захисникам вдалося відбити штурм в напрямку Вуглегірської ТЕС та зупинили просування ворога у напрямку Молодіжне – Катеринівка, зазначають у Генштабі. 

Luhansk Battle Map Draft June 21 ,2022.png

Карта бойових дій на Луганщині. Джерело: ISW

За словами Сергія Гайдая, російські окупанти наближаються до Лисичанська, закріплюючись у населених пунктах неподалік. При цьому ворог обстрілює місто артилерії, танків, авіації, зокрема росіяни завдали ракетних ударів по будівлях поліції, прокуратури, СБУ в Лисичанську.

Водночас аналітики з Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що російські окупаційні війська просуваються до Лисичанська з півдня і мають успіх. Таким чином їм не знадобилося форсувати Сіверський Донець, щоб наблизитися до міста.

Американські аналітики вважають, що росіяни спробують атакувати Лисичанськ найближчими тижнями, і найімовірніше, це переросте у подальші затяжні бої з українськими військами, подібні до тих, що були в Маріуполі та Сєверодонецьку.

Severodonetsk Battle Map Draft June 21,2022.png

Карта бойових дій на сєвєродонецькому напрямку. Джерело: ISW

Тим часом голова Луганської ОВА повідомляє, що у Сєвєродонецьку тривають вуличні бої.

"Ворог знову відкрив вогонь по селищах Синецький та Павлоград, по вже зруйнованих мостах та двічі по «Азоту». На цей раз пошкоджено територію очисних споруд та одну із прохідних хімічного об’єднання.

Росіяни намагаються блокувати підрозділи Сил оборони поблизу Борівського та Воронового.

Важко на Попаснянському напрямку. Ворог зайшов у Тошківку, що дозволило йому посилити вогневий вплив на інші населені пункти. Окупанти вже закріплюються в Устинівці, Підлісному та Мирній Долині, ведуть наступ на Білу Гору. Непросто нашим бійцям тримати оборону і в районі Гірського», – зазначає Гайдай.

Згідно з інформацією британської розвідки, найімовірніше, Росія готується до спроби розгорнути на Донбасі велику кількість резервних підрозділів. Автори звіти зазначають, що російські війська зазнають суттєвих втрат, тривають сильні обстріли, оскільки Росія намагається охопити район Сєверодонецька через Ізюм на півночі та Попасну на півдні.

хід війни битва за донбас луганщина

Знак гривні
Знак гривні