В Інтернаціональному легіоні оборони України служать добровольці з 55 країн

До Інтернаціонального легіону долучилися добровольці з 55 країн з усіх континентів.

Про це заявив речник Інтернаціонального легіону оборони України Дам'єн Магру на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«У нас є представники 55 країн з усіх континентів, навіть таких далеких, як Бразилія, Південна Корея, Австралія», — сказав Магру.

Він поінформував, що найбільше в легіоні американців і британців, за ними йдуть поляки та канадці, а потім представники різних країн. Зокрема, досить велика кількість — із країн Балтії та північних країн, серед яких речник Інтернаціонального легіону виокремив Фінляндію.

Магру відмовився назвати загальну кількість легіонерів, пославшись на конфіденційність інформації.

630_360_1655121663-220.jpg

Фото: Укрінформ

Відповідаючи на запитання про фінансування, речник зазначив, що Інтернаціональний легіон входить до складу Збройних сил України й фінансується з оборонного бюджету.

«Це стосується всіх видатків на проживання, зарплати бійців, зброї та амуніції. У нас є додаткові благодійні кошти від приватних донорів, насамперед західних. Зібрані на різних платформах кошти ми витрачаємо виключно на обладнання для наших бійців, яке не входить у стандартний військовий пакет, що видається ЗСУ, і потрібне на полі бою, але не фінансується через державні канали України», — поінформував речник Інтернаціонального легіону.

захист україни інтернаціональний легіон зсу

Знак гривні
Знак гривні