Воєнні злочини Росії у Харкові. Amnesty International виявила докази застосування РФ касетних бомб

Росія вчинила воєнні злочини у Харкові – внаслідок атак на місто, у багатьох випадках із використанням заборонених касетних бомб, загинули сотні мирних жителів. Про це заявили правозахисники Amnesty International, повідомляє Liga.net.

Правозахисна група опублікувала звіт, присвячений Харкову, який називається "Кожен може померти будь-якої миті".

Правозахисники Amnesty заявили, що неодноразові обстріли житлових кварталів Харкова є невибірковими атаками, внаслідок яких загинули й отримали поранення сотні мирних жителів, і це – воєнний злочин російських військових.

Це стосується як ударів, завданих касетними боєприпасами, так і іншими типами некерованих ракет і некерованих артилерійських снарядів.

Amnesty International заявила, що виявила у Харкові докази неодноразового застосування російськими військами касетних бомб 9Н210 та 9Н235, а також касетних мін, заборонених міжнародними конвенціями.

У звіті докладно розповідається про те, як російські війська почали завдавати ударів по цивільних районах Харкова в перший день вторгнення 24 лютого.

Обстріли тривали два місяці, завдавши сильних руйнувань місту з населенням 1,5 мільйона людей.

"Людей вбивали у своїх будинках і на вулицях, на дитячих майданчиках і на кладовищах, коли вони стояли в черзі за гуманітарною допомогою або купували їжу та ліки, – сказала Донателла Ровера, старший радник Amnesty International з реагування на кризові ситуації. – Російські війська, відповідальні за ці жахливі напади, мають бути притягнуті до відповідальності".

Харківська військова адміністрація повідомила Amnesty International, що з початку повномасштабної війни в регіоні було вбито 606 мирних жителів та 1248 поранено.

обстріли міст воєнні злочини рф харків

Знак гривні
Знак гривні