Онук художниці Марії Примаченко захищає Україну у лавах ТрО, – Міноборони

Онук всесвітньо відомої художниці боронить Батьківщину у лавах територіальної оборони. Про це повідомляє Міністерство оборони.

Петро Примаченко – український художник та бізнесмен. Як воїн ТрО Примаченко брав участь в обороні столиці та Київської області. Найважче, що переживав боєць на війні – це загибель побратимів.

"Найболючіше — втрачати близьких людей. Мого товариша, отця Максима, росіяни вбили, а потім проїхали по ньому танками. Більшого звірства і цинізму я в житті не бачив", — розповів Петро Примаченко.

286965130_333480155631110_8233196566082773079_n.jpg

Петро Примаченко

Коли нещодавно картина бабусі захисника, художниці Марії Примаченко, була продана з аукціону за 500 тис. доларів, родина Петра відмовилася від роялті з продажу, й кошти пішли на потреби ЗСУ.

Після перемоги Петро Примаченко мріє про відкриття власної художньої виставки в рідному смт Іванків.

Нагадаємо, у селищі Іванків на Київщині унаслідок російських обстрілів 28 лютого згорів історико-краєзнавчий музей, де, зокрема, зберігалися роботи Марії Примаченко. Частину музейної колекції врятували місцеві жителі, хоча Іванків постійно обстрілювали й селище понад місяць перебувало під російською окупацією.

примаченко війна тероборона культура

Знак гривні
Знак гривні