"Часто іноземні медіа мають значно кращі за нас дані розвідки". Журналістка про особливості роботи західних ЗМІ

Журналістка Олена Максименко пояснює, чому робота "фіксерів" під час війни надзвичайно важлива й описує свій досвід і особливості співпраці з іноземними журналістами, які висвітлюють війну в Україні. Далі пряма мова.

Від присутності України у світовому медіаполі залежить напряму і санкції щодо Мордору, і постачання зброї, і ставлення до наших переселенців, і багато іншого. Як би багато не говорили наші журналісти, активісти чи волонтери про потреби зброї, але коли такі потреби артикулює український військовий із бойової позиції на екрані ТБ, мовляв, от гляньте, ворог по нас працює цим і цим, от збитки, а ми можемо відповідати лише тим, то рівень впливу трохи інший.

1.jpg

За цей час мені пощастило попрацювати з командами з Польщі (двічі), Німеччини та США. Всі мої колеги були по-своєму круті, і за їхньою роботою було цікаво спостерігати. Усі були щирими у своїй підтримці та прагненні якнайглибше показати нашу історію. Хоча подекуди наші погляди на фах методи роботи не збігалися. Поділюся кількома спостереженнями.

інформаційна безпека західні медіа війна журналістика

Знак гривні
Знак гривні