Як нараховується грошове забезпечення військовослужбовцям – пояснює міністр оборони

Міністр оборони України Олексій Рєзніков розповів, як військовим нараховується грошове забезпечення та додаткові виплати, повідомляє "Мілітарний".

Для цього він записав спеціальне звернення, де пояснює яким чином виконується розрахунок додаткових виплат військовим на час воєнного стану.

Для тих військових, хто безпосереднього не залучений до бойових дій, додаткова винагорода нараховується з розрахунку 30 тисяч гривень на місяць – приблизно 1 тисяча гривень на день.

А для тих військових, які беруть участь у бойових діях – додаткова винагорода визначається з розрахунку 100 тисяч гривень на місяць, або близько 3000 гривень на день.

photo_2022-05-25-14.50.14.jpeg

Виплати військовослужбовцям. Джерело Міністерство оборони

“Якщо рядовий стрілець пів місяця обороняє кордон України з Угорщиною, а інші пів місяця перебуває у бойових діях на Харківщині чи Донеччині, сумарно за місяць йому буде нараховано: щомісячне грошове забезпечення у розмірі 13-14 тисяч гривень (відповідно до посади та звання), близько 15 тисяч гривень додаткової нагороди за несення служби під час воєнного стану та близько 50 тисяч гривень – за безпосередню участь у бойових діях. Загальна сума складатиме – 78-79 тисяч гривень, без урахування виплат“, – поясний Рєзніков.

Також він зазначив, що кількість днів, які військовослужбовець безпосередньо перебував у бою, виконував бойові завдання, визначається на підставі бойових наказів і розпоряджень. Ці документи видаються військовим командуванням різних структур сил оборони.

гроші зсу війна міноборони

Знак гривні
Знак гривні