У Десні після авіаудару росіян під завалами знайшли 87 загиблих, – Зеленський

Унаслідок російського авіаудару по с. Десна Чернігівської області загинули 87 людей. Про це президент Володимир Зеленський заявив у межах Всесвітнього економічного форуму в Давосі, повідомляє УП

"Сьогодні ми закінчили роботи на Десні. На жаль, статистика така: сьогодні на Десні під уламками 87 жертв. 87 трупів, жертв, убитих – без цих людей уже буде майбутнє України", – повідомив він.. 

Президент України Володимир Зеленський виступив онлайн перед Всесвітнім економічним форумом, що проходить у Давосі. Йому задали пару запитань. Інформацію про Десну президент озвучив, відповідаючи на запитання, яким він бачить майбутнє України.   

Зеленський зазначив, що як президент країни, яка воює, він думає про сьогодення України та про те, скільки людей гине щодня. 

Як відомо, в селищі Десна Чернігівського району базується 169-й навчальний центр “Десна” імені князя Ярослава Мудрого – військова частина Сухопутних військ Збройних сил України, що спеціалізується на підготовці особового складу для СВ ЗСУ.

17 травня російські військові завдали ракетного удару по цьому селищу.

Ремарка "Текстів": Ми вже писали про ситуацію в Десні, оперуючи офіційною й актуальною на той момент інформацією про 11 загиблих військовослужбовців.

Спираючись на інформацію чернігівських журналістів, "Тексти" передбачали, що загиблих може бути значно більше. І що якщо військовослужбовців загинуло дійсно багато, то найімовірніше, російська ракета влучила в казарму, де вони спали. І те, що “багато” військових ночувало в одному місці — це як мінімум службова недбалість керівництва частини.

В умовах російських ракетних обстрілів наші бійці не повинні скупчуватися в одному приміщенні, вони мають квартирувати групами по 15-20 людей. Ракета вбиває багато людей, коли влучає у велике приміщення, де вони перебувають, але не вражає широкі площі. Десна має велику площу, і військові там могли б жити у розосереджених по території модульних будиночках — таких, як зараз будують для переселенців.

десна війна авіаудари рф

Знак гривні
Знак гривні