Ракетні удари РФ по інфраструктурі не позначилися на постачанні зброї до України, – Пентагон

Останні ракетні удари РФ по критично важливих об’єктах інфраструктури не позначилися на можливостях постачання військової підтримки до України, допомога продовжує надходити.

Про це заявив у середу під час брифінгу речник Пентагону Джон Кірбі, передає Укрінформ.

«Вони (росіяни – ред.) намагалися уразити те, що, на нашу думку, є критично важливими інфраструктурними цілями на заході (України – ред.), в тому числі об’єкти електропостачання, транспортні вузли тощо. Ми розглядаємо це як їхні спроби підірвати можливості України щодо поновлення своїх сил», – зазначив представник оборонного відомства США.

Він запевнив: попри такі удари, Сполучені Штати зберігають усі можливості для постачання військової допомоги, в тому числі систем озброєнь. За словами Кірбі, США й інші західні країни мають багато способів для транспортування необхідної допомоги в Україну.

«Ми знаємо, що матеріали, зброя, боєприпаси потрапляють до рук українців», – наголосив речник Пентагону.

Нагадаємо, у вівторок, 3 травня, Росія здійснила масовані ракетні удари по Україні, випустивши щонайменше 18 ракет, які влучили по об’єктах інфраструктури Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської, Вінницької, Київської та Закарпатської областей.

У середу, 4 травня, ворог завдав ударів по Харкову, Дніпру, Черкасах. Крім того, надійшли повідомлення про вибухи у Миколаєві та в Броварському районі Київської області.

постачання зброї ракетний удар війна

Знак гривні
Знак гривні