Через вторгнення в Україну російська армія стала значно слабшою на усіх рівнях – розвідка Великої Британії

Унаслідок повномасштабного вторгнення в Україну російська армія зараз значно слабша, а її відновлення буде ускладнене через санкції. Про це йдеться у свіжому розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії.

Як зазначається, у період з 2005 по 2018 рік оборонний бюджет Росії збільшився приблизно вдвічі, шляхом інвестицій у кілька високоякісних повітряних, наземних і морських сил та засобів. З 2008 року це стало основою масштабної програми військової модернізації «Новий погляд».

«Однак модернізація фізичного обладнання не дозволила Росії домінувати в Україні. Провали як у стратегічному плануванні, так і в оперативному виконанні не дали їй змоги втілити чисельну потужність у вирішальну перевагу», – наголошує британська розвідка.

"Російська армія зараз значно слабша – як матеріально, так і концептуально, внаслідок її вторгнення в Україну. Відновлення від цього буде ускладнене через санкції. Це матиме тривалий вплив на здатність Росії розгортати конвенційні збройні сили", – йдеться в огляді.

стратегія втрати ворога армія РФ війна

Знак гривні
Знак гривні