Норвегія вирішила закрити кордони й порти для російських вантажівок і суден

Норвегія вирішила доєднатися до санкцій Євросоюзу та закрити кордони та порти для російських вантажівок і суден.

Про це з посиланням на норвезьке міністерство закордонних справ пише Reuters, повідомляє "Новинарня".

Водночас російські риболовні судна, які часто вивантажують улов у портах на півночі Норвегії, від санкцій звільняються. Також обмеження не стосуються норвезького арктичного архіпелагу Шпіцберген.

Водночас CNN повідомляє, що у заяві, зробленій у п'ятницю, 29 квітня, Аннікен Хюітфельдт, міністр закордонних справ Норвегії, сказала: "Ми знаємо, що санкції працюють найкраще, коли кілька країн згодні з ними", і "цим ми виконуємо п'ятий та останній пакет санкцій ЄС".

"Санкції є нашим найважливішим засобом тиску на російський режим", і "надзвичайно важливо, щоб ми разом з ЄС та іншими країнами продовжували послаблювати здатність Росії фінансувати війну в Україні", – заявила вона.

У пресрелізі норвезького уряду повідомляється, що з 7 травня "буде введена заборона на захід у порт суден під російським прапором", включно з комерційними суднами, яхтами, деякими прогулянковими суднами та суднами для відпочинку.

"Заборона на вантажні автомобільні перевезення поширюватиметься на транспортні компанії, створені в Росії, і діятиме негайно", – додається у пресрелізі.

Норвегія є частиною Європейської економічної зони, що дає країні доступ до внутрішнього ринку Європейського Союзу, але країна не зобов'язана приймати зовнішню політику ЄС чи правила щодо правосуддя та внутрішніх справ.

норвегія санкції протидія рф

Знак гривні
Знак гривні