Польща передала Україні понад 200 танків T-72, а також БМП, гаубиці, «Гради» та дрони – ЗМІ

Польща надала Україні достатню кількість танків для формування двох бригад – понад 200 одиниць Т-72, ​​– з’ясувало Інформаційне радіоагентство (IAR), повідомляє "Польське радіо". Крім танків, в Україну відправили теж, серед іншого, кілька десятків бойових машин піхоти.

Наразі Варшава передала Україні техніки на 7 мільярдів злотих. Серед озброєнь, які від Польщі отримала Україна, є самохідні гаубиці 2С1 «Гвоздика» та реактивні системи залпового вогню «Град». Польща також надала ракети класу «повітря-повітря» для літаків МІГ-29 і Су-27.

Крім важкої техніки, це також дрони виробництва польської компанії WB Electonics, які використовують, серед іншого, для розвідувальної діяльності. Самі українці хваляться, що мають польські безпілотники Warmate – систему баражуючого боєприпасу, подібну на американські дрони-камікадзе Switchblade. З польського арсеналу українські захисники отримали також переносні зенітно-ракетні комплекси Piorun, які вже, за неофіційною інформацією, збивали російські гелікоптери. Польща також надає Україні велику кількість боєприпасів.

У Польщі є майже 400 одиниць Т-72. Згідно з рішенням Міноборони Польщі, в 2019 році деякі з них були модифіковані. Проте за даними IAR, українській армії передають переважно машини з-поза програми модернізації.

військова допомога польща війна

Знак гривні
Знак гривні