Байден оголосив кандидатуру на посаду посла США в Україні. Хто така Бріджит Брінк

Президент США Джо Байден оголосив про свій намір висунути кандидатуру Бріджит А. Брінк на посаду Надзвичайного та Повноважного Посла в Україні, повідомляє сайт Білого дому.

Бріджит А. Брінк – ветеран американської дипломатії, кадрова співробітниця старшої дипломатичної служби, нині обіймає посаду посла США у Словаччині.

До цього вона обіймала посаду старшого радника та заступника помічника секретаря в Бюро з європейських та євразійських справ Державного департаменту США, координувала питання, пов'язані зі Східною Європою та Кавказом.

Вона також працювала заступником глави місії в посольствах США в Ташкенті, Узбекистан та Тбілісі, Грузія. Свою двадцятип'ятирічну кар'єру на дипломатичній службі Брінк присвятила просуванню політики США у Європі та Євразії. Вона була директором Егейського регіону та Південного Кавказу в Раді національної безпеки та працювала в Державному департаменті як заступниця директора у справах Південної Європи. Брінк розпочала свою кар'єру в Белграді, Сербія.

Родом із Мічигану, Брінк є володаркою численних нагород за досягнення у роботі. Вона здобула ступінь магістра у сфері міжнародних відносин та політичної теорії в Лондонській школі економіки та політичних наук, а також ступінь бакалавра політології у Кеньйонському коледжі. Розмовляє російською й вивчала словацьку, сербську, грузинську та французьку мови.

україна дипломатія сша

Знак гривні
Знак гривні