SpaceX зупинила російську електромагнітну бойову атаку проти України

Компанії SpaceX Ілона Маска вдалося запобігти спробі Росії блокувати роботу терміналів супутникового зв’язку Starlink засобами радіоелектронної боротьби. Пентагон взяв це “на олівець”

Минулого місяця SpaceX придушив спробу Росії заблокувати супутниковий широкосмуговий інтернет Starlink, який запрацював в Україні. Зараз важливість цієї події оцінили у Пентагоні. За словами одного з його експертів, стримування Росії від спроб вести електромагнітну війну показала, наскільки важливо швидко реагувати на такі атаки та негайно їх відбивати.

Директор з питань радіоелектронної боротьби в Офісі міністра оборони США Дейв Тремпер зазначив: "Наступного дня після того, як ЗМІ повідомили про спроби Росії завдати шкоди передачі супутникового сигналу, Starlink змінив рядок коду і виправив її. І раптово російська атака перестала бути ефективною. З точки зору радіоелектронної боротьби це фантастика”

Він також зазначив, що Пентагон очікував від Росії “набагато сильнішої” електромагнітного удару. Водночас він звернув увагу на те, що провал нинішньої спроби РФ придушити зв’язок в Україні “не означає, що всі зусилля Росії зазнали невдачі”.

Пентагон вважає, що ”електромагнітна” боротьба буде набагато частіше вестися в умовах сучасних воєн, особливо на початку конфліктів. Там вважають, що держава має мислити більш інноваційно при розробці нового обладнання, а також створювати нові системи, які забезпечать більшу швидкість і стійкість.

війна пентагон starlink spacex росія

Знак гривні
Знак гривні