ЗСУ масово приземляють російські дрони "Орлан-10" за допомогою різної зброї (Відео)

Збройні сили України влаштували справжню чистку українського неба від БПЛА "Орлан-10" – розвідувального дрона, який масово використовує армія РФ, пише Defense Express.

Окрім певного рекорду із кількістю літаків і вертольотів, знищених за добу, коли за 21 квітня ЗСУ приземлили шість машин на суму понад 100 млн доларів, вчора також було знищено дев'ять безпілотників "Орлан-10" армії РФ.

Ці БПЛА знищували зі всіх можливих засобів, як вогнем з ПЗРК, так і діями підрозділів радіоелектронної боротьби. Результат роботи останніх навіть потрапив на відео, в якому бійці забирають свій трофей. Судячи з усього, нашим військовим вдалося перехопити керування дроном та передати команду на відкриття парашута. В результаті дрон завис на дротах високовольтної лінії передач та був зібраний для вивчення інформації, яка в ньому зберігається.

"Орлан-10" є справжнім "шкідником" і використовується противником для розвідки та коригування вогню артилерії

Також слід зазначити перевагу таких ракет для ПЗРК, як Starstreak та Martlet, які мають принцип наведення за "лазерною стежкою" для знищення дронів. Саме використання таких ракет може бути у рази результативнішим, бо такі системи, як Stinger або "Ігла", мають теплову головку самонаведення, яка може мати певні проблеми із захопленням дронів. І використання отриманих від Великої Британії ПЗРК уже відіграє свою позитивну роль.

втрати ворога війна дрони знищена техніка

Знак гривні
Знак гривні