Оборонний НДІ у Твері та хімзавод. У Росії сталися пожежі на важливих об'єктах (Відео)

21 квітня у Твері спалахнула головна будівля 2-го центрального науково-дослідного інституту Міністерства оборони РФ. Дах палаючого оборонного НДІ обвалився. Слідом за НДІ у Твері, у Росії спалахнув великий хімзавод

За даними ТАСС, причиною пожежі у тверському науково-дослідному інституті Військово-космічної оборони називають "аварійний режим роботи електромережі", будівля та проводка були дуже старими.

У Міністерстві оборони України вже відреагували на подію: "Корупція та безвідповідальність в Росії завдали чергового підступного удару її військовим зусиллям. У Твері згорів науково-дослідний інститут, який розробляє російські ракети й комплекси «Іскандер» для бомбардувальників СУ-27 і ТУ-160, які знищують мирні українські міста".

За останніми даними екстрених служб РФ, внаслідок пожежі постраждали 30 людей, з них шестеро загинули.

НДІ у Твері – центр з розробки теорії озброєння протиповітряної та повітряно-космічної оборони країни, що розробляє навігаційні прилади, системи управління, наведення та орієнтації апаратів наземного, повітряного та космічного базування. За інформацією з відкритих джерел, співробітники інституту розробляли зенітно-ракетні комплекси С-300 та брали участь у роботі над ракетним комплексом «Іскандер» та іншими озброєннями, зокрема авіацією.

Цього ж дня екстрені служби РФ боролися з пожежею на території хімічного заводу в Кінешмі (Іванівська область РФ). Завод постачає широку гаму хімічної та нафтохімічної продукції в Росії. Йдеться про Дмитрівський хімічний завод – найбільшого виробника бутилацетату та промислових розчинників у Росії та Східній Європі.

росія впк пожежі

Знак гривні
Знак гривні