СБУ викрила на Харківщині законспірований склад з партією озброєння на $200 млн

На Харківщині Служба безпеки України викрила законспірований склад із боєприпасами та комплектуючими до військової техніки на $200 млн, повідомляє пресцентр СБУ. Все це обладнання уже передано на потреби української армії.

"За попередніми даними, наявні там деталі були призначені для підбитої техніки РФ, яку ворог збирався ремонтувати на виробничих потужностях міста. Таким чином Росія планувала використати Харків як «перевалкову базу» для подальшого наступу вглиб території України.

сбу.jpg

Серед іншого у ході обшуків СБУ вилучила та передала Міністерству оборони:

Крім того, в окремих замаскованих приміщеннях виявлено 26 керованих ракет класу «повітря-повітря». Таке майно входить до штатного озброєння військових літаків і гелікоптерів та використовується для враження літальних апаратів.

СБУ встановила, що наявне на цьому складі обладнання було раніше викрадене з військових арсеналів. А напередодні повномасштабного вторгнення власники складу мали намір піти на співпрацю з окупаційними військами та надати техніку для потреб ворога.

Наразі СБУ встановила причетних до злочину та вживає невідкладних заходів щодо їх затримання", – йдеться у повідомленні.

сбу війна харківщина зброя

Знак гривні
Знак гривні