Тривала підготовка РФ до наступу не розв'язала "класичних" проблем її армії – Пентагон

Тижні підготовки до масштабної наступальної операції на сході України не допомогли росіянам розв'язати найбільші проблеми, хоча й виглядає так, що вони намагаються вчитися на своїх помилках. Про це сказав заявив на брифінгу речник міністерства оборони США Джон Кірбі, передає "Європейська правда".

Джон Кірбі зазначив: "Схоже, це хронічні проблеми російської армії – логістика, підтримка, командування і контроль, злагодженість підрозділів, оперативне маневрування, злагодження дій між "небом" і "землею" – усі проблеми, від яких вони досі потерпають. Тож буде видно, чи вони, як кажуть, "вирішили" ці проблеми й діятимуть на Донбасі ефективніше. За нашими оцінками, вони все ще потерпають від більшості цих проблем", – зазначив він. 

Водночас, зазначив Кірбі, те, як готують операцію на Донбасі, може вказувати на те, що командування цього разу намагається врахувати свої попередні помилки й краще скоординувати дії різних родів військ. 

"Але, знов-таки, побачимо, чи вони справді повирішували свої проблеми. За нашими оцінками, на багатьох рівнях вони все ще не налагодили логістику і підтримку, і в них все ще є проблеми з командуванням і контролем", – додав речник Пентагону.

стратегія росія тактика війна

Знак гривні
Знак гривні