«Збили російський гвинтокрил за $15 млн зброєю за 100 баксів», – холодноярці про знищення Ка-52

Офіцер 93 бригади "Холодний Яр" на ім’я Ярослав розповів деталі збиття гелікоптера на Харківщині та показав фотографії з дрона.

«Шкода було «Стінгера» на них витрачати, тому російський гвинтокрил Ка-52 збили звичайною «Іглою», – розповідає він.

За словами Ярослава, події відбувалися вночі. Російські гелікоптери літали дуже низько. Вони кружляли над українськими позиціями, не даючи можливості нашим військовим навіть підняти голову. Зрештою, холодноярці вирішили випустити по ворожій авіації дві зенітні ракети з ПЗРК "Ігла". Одна з них потрапила у теплову пастку, а от інша влучила прямісінько в новітній гелікоптер росіян Ка-52. Він впав, ворог хотів ракетами з літаків знищити позиції наших військових, але безрезультатно.

«Оскільки вертоліт впав досить далеко від наших позицій, ближче до окупаційних військ, ми змогли близько підійти до нього лише вночі. А вдень літали туди дроном, аби роздивитися його згорілі уламки детальніше», – розповів Ярослав.

278582838_1822171307979651_680037429821323344_n.jpg

«Жартуємо між собою, що збили російський гвинтокрил приблизною вартістю 15 мільйонів доларів зброєю за 100 баксів, за яку заплатили ще за Совєтів», – додав холодноярець.

Офіцер уточнив, що росіяни зараз намагаються вести активний обстріл за допомогою артилерії та авіації у зоні його відповідальності: «У нашому районі є розв’язка, яку вони намагаються захопити».

втрати ворога війна знищена техніка

Знак гривні
Знак гривні