Відстеження російського вторгнення в Україну. Маріуполь (Карти)

The New York Times відстежує спроби росіян захопити місто Маріуполь. Дані станом на 12 квітня

Росія посилює контроль над Маріуполем

Маріуполь перебуває в облозі російських військ понад 40 днів. Цивільні жителі, які залишаються в місті, не мають доступу до води, їжі чи електрики, і вони зазнають майже постійного повітряного бомбардування. Згідно з аналізом супутникових знімків, проведеним компанією Masae Analytics, яка оцінює пошкодження будівель, майже жоден район міста не залишився неушкодженим.

1.png

Російські військові цього тижня ввійшли в центр південної частини міста Маріуполь, що стало значним прогресом у значущій кривавій битві, яка триває вже майже сім тижнів. Наступ розділив українські сили на дві частини: одна група біля порту, а інша у східному промисловому районі.

1.png

13 квітня лідери "Азова" і 36-ї ОБрМП записали спільне відеозверненняз заблокованого росіянами Маріуполя і підтвердили, що їм вдалося об'єднати зусилля для захисту міста.

Захоплення Маріуполя є необхідністю для Росії. Місто займає стратегічне розташування між Кримом, який Росія анексувала в 2014 році, і районами Донбасу на сході України, які контролюються підтримуваними Росією сепаратистами. Якщо Росія візьме під контроль місто, війська, які там воюють, можуть бути передислоковані на Донбас, який зараз є центром війни Росії.

Незважаючи на чисельність росіян, українські війська продовжують утримувати деякі ключові райони Маріуполя.

Але враховуючи останні досягнення Росії, аналітики Інституту вивчення війни, вашингтонської дослідницької групи, вважають, що російські війська, ймовірно, захоплять Маріуполь найближчого тижня.

агресія маріуполь війна

Знак гривні
Знак гривні