Росіяни збрехали про масову здачу в полон українських військових у Маріуполі – Інститут з вивчення війни, США

Заяви Росії про масову здачу в полон українських військових у Маріуполі, найпевніше, не відповідають дійсності. Про це йдеться в аналізі Інституту з вивчення війни – аналітичного центру, розташованого в Сполучених Штатах.

Кілька підрозділів 36-ї бригади морської піхоти змогли прорватися до полку «Азов» на заводі «Азовсталь». Аналітики зазначають, що МО Росії проілюструвало свою заяву про понад 1000 полонених українських морських піхотинців відео з близько 30 нібито українськими військовими.

За заявою відомства, їх взяли в полон під час спроби прорватися з комбінату імені Ілліча на північ. Натомість кілька українських джерел окремо одне від одного повідомили, що прорив був успішним, зазначається у звіті.

Водночас російські війська відтіснили українських військовослужбовців з території Маріупольського металургійного комбінату Ілліча у північних районах міста, йдеться у звіті.

«Російські заяви про масову здачу українців у полон у Маріуполі, найпевніше, неправдиві, але російські війська змусили українських бійців залишити металургійний комбінат імені Ілліча на півночі Маріуполя 13 квітня, відтак ще більше звузивши два останніх осередки українських оборонців. Російські війська, можливо, захоплять Маріуполь протягом наступного тижня», – йдеться у звіті.

1.png

маріуполь війна росія

Знак гривні
Знак гривні