Другий етап війни буде значно складнішим і передбачає набагато ширший фронт, – заступник генсека НАТО

У НАТО вважають, що друга стадія війни в Україні неминуча, ця стадія матиме ширший фронт і буде більш кривавою.

Про це заявив заступник генсека НАТО Мірча Джоане, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал Digi24.

"У нас є всі ознаки перегрупування сил, поповнення масових втрат, завданих на першому етапі війни, проблем матеріально-технічного забезпечення та військової підготовки – все це свідчить про те, що нас чекає неминучий вступ у другий етап цієї війни, вже дуже кривавої. Ми входимо в другий етап, складніший, відмінний за характером від першого етапу, на значно ширшій території, як на сході, на Донбасі, так і на півдні, в бік Криму і Маріуполя. Отже, за нашими оцінками, ми входимо до другого, складнішого етапу цієї війни, яка, здається, затягується", – сказав заступник генсека НАТО.

Відповідаючи на запитання, чи очікує Альянс, що армія РФ продовжить навмисне вбивство мирних жителів, Мірча Джоане відповів: "Ми сподіваємося, що цього не буде, тому що те, що вони роблять, уже є надзвичайно варварським і диким, але повторюю, ми очікуємо найближчого відновлення бойових дій на набагато ширшому фронті. Це матиме військову складову, набагато ближчу до класичної війни, а не до того, що ми бачили в перші шість тижнів війни, і, на жаль, ми матимемо втрати серед цивільного населення".

Заступник генсека НАТО пояснив, що була "свідома різниця" у тому, як російська сторона підійшла до наступу на Київ, який вважався тимчасовим вторгненням, щоб блокувати українську армію при захисті столиці, і в тому, що вона готувала для південних і східних територій, які Москва хоче зберегти.

Джоане додав, що для досягнення цілей на більшій відстані потрібно більше броні, більше обладнання, більше можливостей. "Якщо в першій частині війни ми всі бачили Javelin і протитанкова зброя, то ця друга частина війни буде відрізнятися за якістю, інтенсивністю та послідовністю, тому природно, що ми допомагаємо Україні підготуватися до цього етапу війни", – сказав чиновник НАТО.

НАТО війна російський наступ

Знак гривні
Знак гривні