Понад 440 російських дипломатів видворили держави-партнери України (ІНФОГРАФІКА)

Міністерство закордонних справ України оприлюднило інфографіку, яка демонструє, які країни видворили російських дипломатів від початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України.

"Світ реагує на зухвалу війну РФ висилкою російських дипломатів. Від початку вторгнення Росії на територію України держави-партнери видворили 443 співробітників російських дипломатичних установ. США, Велика Британія, Чехія суттєво скоротили дипломатичну присутність держави-агресора ще до розв’язання Росією повномасштабної війни.

Цей крок – акт солідарності з Україною, продовження зусиль з посилення глобальної ізоляції РФ.

Висилка дипломатів стала відповіддю партнерів на підривну шпигунську діяльність російських дипломатів. Захід завдав удару по спроможностях РФ вести агресивну політику, підривати мир і безпеку в Європі та перешкоджати допомозі України.

Російські дипломати роками поширювали пропагандистські наративи, намагаючись викривити дійсність та приховати справжнє обличчя Кремля. Висилка дипломатів – пряма відповідь демократичного суспільства на злочини російського режиму", – зазначають у МЗС.

277796806_353999620103843_5419628796446063593_n.jpg

"Європейська правда" зазначає, що в інфографіці не згадана Фінляндія, яка оголосила про вигнання двох співробітників посольства РФ вже після публікації, тож загалом наразі йдеться про 445 дипломатів.

ізоляція рф війна дипломатія шпигунство

Знак гривні
Знак гривні