Відключення телеканалів “Прямий”, “Еспресо” та “5 канал” є політичною цензурою

“Україна воює за те, щоби не бути росією. Але це неможливо робити, одночасно діючи як росія. Будьмо чесними: 5, Прямий та Еспресо з ефіру відключила Банкова. І це не військова цензура, а політична”, – пише редактор "Європейської правди" Сергій Сидоренко на своїй сторінці у Facebook.

“Не знаю, чи пов’язане це з прогресом у переговорах з РФ та можливою угодою, яку доведеться продавати населенню (і яку у разі трешу ці канали критикували б). Але як міжнародник точно знаю: диктатура поглинає та засмоктує м’яко і непомітно. Зробивши один крок, складно утриматися від другого… третього… і у якийсь момент опиняєшся за всіма червоними лініями”, – застерігає він.

Сидоренко припускає: “Наступною на відключення цілком може бути ЄвроПравда, бо ми знову напишемо про реальну картину. Або УП, або НВ, або будь-яке інше ЗМІ. Мета – щоби інші це побачили й надалі писали те, чого чекає влада. Самі, без вказівки. Щоб чого не вийшло."

Саме так починалася нинішня російська цензура у нульових, на початку Путіна. Тому, колеги-журналісти, давайте не будемо мовчати”, – закликав Сергій Сидоренко.

"А мовлення 5, Прямого та Еспресо ПОВИННЕ відновитися невідкладно. Я не є глядачем цих каналів від слова взагалі, але це не має значення. Бо на кону дуже багато, у тому числі для нашого руху до членства в ЄС. Бо різні опції росій у Євросоюз не беруть. Не вірите – спитайте у Туреччини”, – резюмує Сидоренко.

переговори цензура війна

Знак гривні
Знак гривні